Reactieforum

Reageer en praat mee over de Boekenkast van Werkhoven

Wil je reageren? Heb je een tip of een goed idee?
Hieronder kun je je bijdrage kwijt.

18 Reacties op Reactieforum

 • Saskia Duistermaat schreef:

  Ik heb een aantal boeken die ik bij jullie wil brengen maar ik kan nergens het adres vinden.
  Of kijk ik er overheen?

  graag wil ik weten waar ik ze kan afleveren.

  groeten
  Saskia

 • Leontine de Vos schreef:

  Ik kom niet uit Werkhoven maar uit Bunnik en vindt dit een geweldig initiatief.

  ik heb heb aantal dozen boeken, zien er nog prima uit, en wil deze graag doneren aan de Boekenkast.
  Vraag is hebben jullie interesse zo ja waar kan ik de boeken inleveren?

  Heb al eerder een mailtje gestuurd, maar daar tot op heden nog geen antwoord op gehad.

 • Gea schreef:

  Vanmorgen op de site gekeken of de boekenkast open is in de vakantie. Daar staat niet vermeld dat er aangepaste openingstijden in de vakantie zijn. (staan nog wel de oude openingstijden vermeld)
  Dus ik vanmiddag met de kinderen naar de Boekenkast.
  Helaas was de boekenkast gesloten…
  Toen wij weer weg wilden gaan, kwamen we Tobias tegen, die heeft ons mee naar binnen genomen en de kasten open gezet!
  Zij was deze middag geen vrijwilligster, maar heeft ons wel heel blij gemaakt!!!
  Daarna kwamen er nog 2 dames om boeken uit te zoeken.
  Toen wij weg gingen om 15:00 bleef Tobias zitten om de Boekenkast open te houden!

  Tobias, ONTZETTEND BEDANKT!!

  • Boekenkast schreef:

   Dit is inderdaad een geweldige actie van Tobias. Moniek was wel gaan openen die middag maar kon er niet in (we bellen dan aan bij de kinderopvang) en had ook geen pen en papier bij om een briefje op te hangen. Zo is deze situatie ontstaan. Gelukkig kon tegen de tijd dat Tobias er was, de deur wel worden geopend. Zeker weer een leerpuntje voor het bestuur. En duizend pluimen voor Tobias, echt heel fijn dat je het zo hebt opgelost!
   Verder zijn wij tijdens vakanties altijd gewoon open. Ik ga dit snel op de site laten zetten.
   Maar … we zoeken nog iemand die de site up to date wilt houden, po dat punt ontbreekt het momenteel aan mankracht. Dus meld je! Ook als je het leuk vind om een keer een dienst te draaien om de Boekenkast open te houden. We kunnen altijd hulp gebruiken! Het is een gezellig en enthousiast clubje mensen en we organiseren leuke dingen samen.
   Namens het bestuur, hartelijke groet van Kuun

 • Carolien schreef:

  Heb eindelijk mijn voornemen uitgevoerd en vorige week woensdag nog net voor sluitingstijd met hulp van de aanwezige mede-lees-fanaat (toevallig ook goed thuis in mijn genre) lekker een dikke stapel boeken uit de boekenkast gehaald. De bedoeling was dat ik dan wat boeken heb voor de ‘koninginnedag vakantie’ maar ik ben er al door 2 heen dus ik zal wel eerder terug moeten. Uit ervaring weet ik dat het erg leuk en stimulerend werkt om je gastenboek/reactieforum in dit geval actueel te houden. Wellicht een idee om het achterlaten van berichtjes iets meer te promoten? Ik zou het ook zeker gewoon gastenboek op de site noemen hoor, dat is toch wat het is en het klinkt mi wat toegankelijker.

 • Leen schreef:

  Top initiatief en site ziet er mooi uit!
  Succes. Gr, Leen.

 • Beste Boekenkast,
  Kunnen ook Engelse boeken gedoneerd worden?
  Of blijft het een Nederlands feestje?

 • Joyce Berendsen schreef:

  Ik heb het erg leuk gevonden om gisteren met nog een aantal zeer enthousiaste Werkhovenaren, boeken op te halen. Veel positieve en leuke reactie’s én nog veel boeken in het vooruitzicht (er moeten hier en daar nog wat zolders leeghaald worden). Ondanks het af en toe zeer slechte weer hebben we volgens mij een prachtig resultaat geboekt!

 • Sebastiaan schreef:

  @Poofy: ben net als Sjoerd het niet helemaal met je eens dat het hier om hetzelfde principe gaat. Dit is namelijk niet een OBCZ, maar een WOBCZ. De bedoeling is volgens mij toch meer dat de boeken in Werkhoven en de omstreek blijven ten bate van het dorp en omliggende gebieden. Dat is toch net wat anders dan BookCrossings, waar je de tocht van een boek over heel de wereld zou kunnen volgen (een boek dat waarschijnlijk nooit meer terug zal komen op het oppikpunt).
  @Boekenkastwerkhoven: mooi initiatief, leuk dat er zo snel een site in de lucht staat. Bij wie kan ik terecht voor tips en vragen over de website?

 • ageeth schreef:

  geweldig leuk & goed idee!, voorleesuurtje ook. Kan op den duur misschien worden uitgebreid met iets knutselachtigs, gerelateerd aan het thema van het boek / de verhalen.
  sluit aan bij wat ik voor / in Werkhoven erg graag zou willen: een yahoo-groep. De buurt waar ik nu woon heeft er ook een (de gemeenschapszin is hier groot, zowel op school, als in buurt etc).
  Hierop wisselen we allerlei informatie uit: tips voor bijv loodgieters, auto-reparateurs, kledingherstellers, maar ook dingen te koop of te leen gevraagd / aangeboden zoals kinderspeelgoed- en kleding, meubilair, printer, fietsen, tuinplanten enz., en aankondigingen voor evenementen als garage sales (alles van zolder of uit de garage wat je niet meer gebruikt zet je in de voortuin om te verkopen) of de jaarlijkse buurt-bbq – voor een buurt die veel groter is dan heel Werkhoven.
  Het is ook een prima manier om dingen te organiseren en mensen te informeren, bijv over bestuurlijke zaken (ik denk aan mededelingen van de Dorpsraad). Wat ik ook zie is dat mensen met babies, die van buiten de buurt komen, via deze groep bijeenkomsten organiseren. Ook worden zaken besproken die spelen in de buurt, zoals verkeersoverlast – in Werkhoven zou het in sommige straten gaan over te hard rijden, en wat ertegen te doen is.
  Veel mogelijkheden dus.
  Ik meld me graag aan als vrijwilliger, en zal me melden wanneer ik terug ben.
  Veel succes, veel plezier en met hartelijke greetings,

 • Poofy schreef:

  Bookcrossing kent plekken genaamd OBCZ’s (Official BookCrossing Zone). Dit zijn dus ook plekken waar mensen boeken kunnen pakken/achterlaten. Precies hetzelfde initiatief als dit.

  Sterker nog, er bestaan meerdere OBCZ’s over de hele wereld. Deze boekenkast zou dus ook een OBCZ hadden kunnen zijn…

  Nogmaals, het wiel is wederom opnieuw uitgevonden..

 • Poofy schreef:

  Leuk idee, jammer dat jullie het niet via het internationale http://www.bookcrossing.com hebben gedaan. Zoiets bestaat namelijk al jaren..

  • Sjoerd Cohen schreef:

   Bookcrossing is toch anders. Dit initiatief is gebonden aan een plek waar men boeken kan uitwisselen. Bookcrossing is niet gebonden aan een plaats, en daarom ook internationaal (mooi!!) toepasbaar.

 • Dorine Ruter schreef:

  Super initiatief! Willen jullie ook via de site (of via twitter en retweets) laten weten welke nieuwe boeken mensen hebben aangeleverd? Misschien een twitterlijst van deelnemers, zodat mensen elkaar ook (online) tegen het lijf lopen en nog eens een babbeltje maken over een gezamenlijk gelezen boek?

  Ben heel benieuwd hoe jullie initiatief zich ontwikkeld.
  Groet!
  Dorine Ruter / Netwerk Platteland

 • Sjoerd Cohen schreef:

  Dit vindt ik zo’n mooi en leuk initiatief! Echt gaaf. Zo moeten we met elkaar omgaan: delen en samenwerken. Prachtig en het sluit denk ik goed aan bij de behoefte in ons dorp (en ver daar buiten!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijwilligers gezocht

De Boekenkast heeft dringend behoefte aan meer vrijwilligers.
Lijkt het je leuk om af en toe de boekenkast voor 2 uurtjes te draaien? Meld je bij ons aan!

Openingstijden

De Boekenkast is elke
woensdag en vrijdag open
van 14.00 tot 16.00 uur.